Start > Jongeren > Zondagsschool > Koninklijk Kinder Theater

Koninklijk Kinder Theater

In de afgelopen voorjaarsvakantie hebben we 2 hele leuke ochtenden, samen met de mensen van de baptistengemeente, gehad in "de Heuvel".

De eerste dag stond het verhaal van de vrouw die een muntje van haar ketting verloren heeft centraal. Ze zoekt overal en uiteindelijk vindt ze het muntje. Die ochtend hebben we geleerd dat God altijd naar ons op zoek is. Ook als we soms de weg verlaten die eigenlijk de goede is of als we God vergeten. Maar als we Hem dan vinden of leven naar Zijn woord, dan is Hij zo blij, net als de vrouw die haar muntje terugvindt. We hebben die ochtend ook heerlijk met elkaar gezongen. Daarna hebben we 3 groepen gemaakt. De 1e groep ging decors maken voor het toneelstukje. De 2e groep ging het toneelstukje instuderen en de 3e groep ging mooie knutselwerkjes maken over het verhaal. En dan het grote moment van de ochtend: het toneelstukje opvoeren voor de kinderen en de ouders die nieuwsgierig kwamen kijken. Het was echt erg leuk.

Op de 2e dag was de opzet van de ochtend gelijk aan die van de 1e dag, maar het verhaal was anders. Nu ging het verhaal over de koning die zijn knecht de schulden kwijt scheld. De knecht die nog geld krijgt van een andere knecht is echter niet zo vergevingsgezind. Als de koning hoort dat de knecht de andere gevangen heeft laten nemen, laat hij de knecht opnieuw bij zich komen en stuurt hem uiteindelijk naar de gevangenis om zijn straf uit te zitten. Op de 2e dag hebben we dus geleerd om te vergeven. Jezus zegt zelfs: "Je moet niet 1x vergeven of 2x of 7x. Nee, 7x70 maal." En wat zo fijn is, is dat God dat ook bij ons doet. Als wij verkeerd doen en dit eerlijk aan God vertellen dan zal Hij ons vergeven keer op keer. Op de 2e ochtend hebben we ook weer gezongen en geknutseld, decors gemaakt en het toneelstuk gespeeld.

Het thema van de 2 ochtenden was "REKEN MAAR......" en reken maar dat je wat gemist hebt als je niet geweest bent. Maar volgend jaar houden we weer bijbelvakantiedagen en heb je dus een herkansing!

Op de fotopagina kun je nog meer foto's bekijken!