Start > Roemenië reis > Roemenië reis 2020 > 6e dag: Vrijdag 17 januari 2020

6e dag: Vrijdag 17 januari 2020

6e reisverslag Roemenië reis 2020.

Ook nu weer niet echt vroeg uit bed, maar wel direct na het opstaan onze spullen bij elkaar gezocht. Dit was de laatste ochtend in Codlea en we zouden na het ontbijt vertrekken richting Brad. Aan de ontbijttafel nog even lekker bijgepraat met Gera, Marius was naar zijn werk en Sebastiaan en Karina waren naar school.

Rond de klok van 10.00 uur was het dan toch echt tijd om te vertrekken. Gera, heel veel zegen voor al je werk wat je hier doet!

De TomTom ingesteld en deze liet zien dat we er zo’n 4 uur over zouden rijden. Onderweg mochten we, terwijl het -6 was, genieten van een heerlijk zonnetje. Na ongeveer 2 uur de gebruikelijke chauffeurswissel en we konden weer door. Tot onze verrassing was er weer een stuk snelweg klaar waardoor we dus niet door allerlei dorpjes moesten rijden, maar lekker konden doorrijden op de veelal stille snelweg. Rond 14.00 kwamen we aan in Brad, waar we ons telefonisch melde bij Ollie. Deze nam niet op. Toen gebeld naar het kindertehuis en daar werd gezegd om ter plaatste even te wachten, zij kwamen ons ophalen. 10 minuten later verscheen er een auto met daarin de manager van het kindertehuis. We waren net van plan om hem te volgen toen een vrouw verscheen, dit was Ollie. Na even kennisgemaakt te hebben reden we achter de manager aan en Olie bleef achter? Tot nu toe weten we nog steeds niet wat de rol van Ollie is. Vanuit Pernis had ik haar een paar keer gesproken en ik begreep dat zij verbonden was aan het kindertehuis. Dit bleekt dus niet te kloppen.

Wij achter de manager aan en met een kleine 10 minuten waren we aangekomen bij het kindertehuis. Waarom konden we hier dan niet direct naar toe rijden? Na een warm welkom kregen we soep met brood aangeboden wat wederom weer prima smaakte. Onze spullen uit de bus gehaald en we werden meegenomen naar het bureau. (kantoor) Daar werd ook het programma besproken, alleen kwam dat programma niet in de buurt van wat wij hadden afgesproken. Er waren maar 6 boodschappenpakketten gekocht en deze zouden we zaterdagmorgen wegbrengen.

Op zich prima, maar wat doen we dan vrijdagmiddag, vrijdagavond, zaterdagmiddag, zaterdagavond en zondag na de kerkdienst? Niemand kon hier antwoordt op geven.

Zodoende hebben we vrijdagmiddag en vrijdagavond doorgebracht met wat lezen. (goed dat Ron 2 boeken had meegenomen) Dit voelde niet goed. Hiervoor waren wij niet naar Brad gereden.

We hebben van alles geprobeerd om maar meer te kunnen doen maar we hebben er niets mee bereikt.  

Van uit een koud Brad, -9,

Ron en Bas.