Start > Roemenië reis > Roemenië reis 2020 > 3e dag: Dinsdag 14 januari 2020

3e dag: Dinsdag 14 januari 2020

3e verslag Roemenie reis 2020. 

Na een prima nachtrust zaten we rond 7.30 uur aan het ontbijt. Tijdens het gesprek ging het over de kerkelijke gemeentes in Pernis. We staan op het punt dat er iets moet gebeuren, niets doen is geen optie. Ds. Istvan nam ook, zijdelings, deel aan deze vraag. Hoe verder?

We moeten in ieder geval open staan voor de mening van andere, ook al strook die niet met onze eigen mening. Laat een andere uitpraten alvorens dit direct te veroordelen. We hebben allemaal onze eigen gewoontes bij de erediensten. Maar ook al strook dat niet met onze gewoontes we dienen allemaal dezelfde God. Ook al we het niet eens met andere opvattingen, wat de andere doen is toch ook niet verkeerd?

Fijn dat we gaan proberen het Pionieren te onderzoeken. Laten we bidden voor wijsheid.

Na het ontbijt alles ingepakt en afscheid genomen. We hebben Istvan en Eniko hartelijk bedankt voor hun gastvrijheid en voor de fijne gesprekken.

Onderweg viel er niet veel te zien. De mist zorgde er voor dat we in een kleine wereld reden. Het laatste stuk, tussen Brasov en Codlea, was het zicht minder als 10 meter. Als dan ook de doorgetrokken streek niet meer zichtbaar is dan begrijp u dat de laatste kilometers niet echt leuk waren. Toch waren we nog redelijk op tijd bij Gera, om 18.30 uur melden we ons bij de poort. Gelijk de bus op zijn plaatst gezet en na een hartelijke begroeting konden we aan tafel.

Het eten smaakte heerlijk na zo’n lange dag. Nu nog even lekker bijpraten en dan morgenochtend de bus voor een deel uitladen. Misschien word het programma gewijzigd want in Brad begrepen ze niet helemaal wat de bedoeling van ons bezoek was.

Gera heeft vandaag alvast wat voorwerk gedaan door uit te leggen wat de bedoeling is, maar morgen is er nog wat extra overleg nodig om alles in goede banen te leiden.

Weersverwachting, vannacht tot -10, morgen rond -4.

Hartelijke groet uit Codlea, 

Gera, Marius, Sebastiaan, Karine, Ron en Bas.