Start > Roemenië reis > Roemenië reis 2020 > 2e dag: Maandag 13 januari 2020

2e dag: Maandag 13 januari 2020

2e verslag Roemenie reis 2020.

Na een heerlijke nachtrust en een prima ontbijt stonden we om 7.30 uur klaar om te vertrekken. De TomTom ingesteld en deze gaf aan dat we zo’n 900 kilometers moesten rijden. Van onze contactpersoon nog wat aanwijzingen gekregen, wat toch 15 kilometers scheelde, en toen op pad.

De eerste tijd in het donker en daarna door Duitsland en Oostenrijk met motregen. Uiteindelijk heel even de zon gezien maar daarna gooide de mist roet in het eten. De mist heeft ons uiteindelijk de hele dag dwars gezeten maar kosten ons niet veel extra tijd. Zodoende reden we snel richting Budapest maar op advies reden we dit keer niet door de Budapest heen maar namen de rondweg, de M0.

Qua tijd zou dit niet veel schelen maar je kan wel blijven rijden. Dit klopte inderdaad, maar de rondweg afrijden koste wel een uur tijd. Via deze rondweg kwamen we aan de andere kant van Budapest uit en doken de borden van Miscolc snel op. Nog even een tankbeurt en plaspauze en daarna weer door.

Rond 18.30 reden we de straat in van Istvan en Eniko en we werden, zoals ieder jaar, van harte ontvangen. Traditioneel moet er dan een “ Hongaars” drankje worden gedronken en geproost op de veilige reis en aankomst. Eerst vele verhalen opgehaald en de nieuwtjes gedeeld. Hierna aan tafel, we hadden eerlijk gezegd best wel een beetje trek, en we kregen een heerlijke maaltijd voorgeschoteld. Nu zitten we nog even van alles door te nemen. Onze vorige reizen, onze bevindingen tot nu toe, wat verwachten we van de komende dagen, en alle nieuwtjes die er zijn in Hongarije en Nederland.

Weersverwachting voor morgen, mist met heel misschien een waterig zonnetje. Morgen naar Gera, de kaart geeft aan dat dit 600 kilometer is, waar we dan zo’n 9 uur over doen.

Tot morgen, 

Ron en Bas.