Start > Roemenië reis > Roemenië reis 2020 > 1e dag: Zondag 12 januari 2020

1e dag: Zondag 12 januari 2020

 

1e verslag Roemenie reis 2020. 

De afgelopen dagen is er veel gebeurd. Er is ingezameld, dank u wel voor alle kleding en schoenen, er is gesorteerd, fijn dat u ons kwam helpen, de bus is ingeladen, ook hier weer voldoende hulp. Van de vele giften is het geld overgemaakt naar de 2 adressen die we gaan bezoeken en hier worden boodschappenpakketten van samengesteld die we dan later zullen uitdelen, ook hiervoor onze dank.

Van uit de omgeving, Hoogvliet, Rozenburg, Spijkenisse, etc, komen de kleding en schoenen onze kant op. Zelfs wordt er nieuwe kleding gekocht die vervolgens bij ons word ingeleverd. Mooie zelfgemaakte truien, Nijntjes voor de kleintjes, etc. het was weer hartverwarmend.

Vanmorgen mochten we elkaar ontmoeten en een mooie dienst meemaken in de Ebenhaezerkerk. Met het uitspreken van de pelgrimszegen mochten Ron en ik op pad.

Onze families zwaaide ons uit, en hier en daar werd er een traan en/of traantje gelaten. (een traan van blijdschap of van……… we zullen het bij onze thuiskomst navragen.

Nog even een kleine tussenstop bij de Baptistengemeente, ook hier kregen we weer een aantal schoenendozen die de kinderen hadden samengesteld, en toen hebben we Pernis verlaten en gingen we op pad.

Het voordeel van op zondag reizen is dat het vrij stil is op de wegen. Al snel verlieten we Nederland bij Venlo en werden de 1e kilometers op Duits grondgebied gemaakt. Toch raakte we in een kleine file maar dit was door wegwerkzaamheden, veel oponthoud leverde dit niet op. Rond 18.30 uur kwamen we aan bij ons 1e overnachtingsadres. Na een heerlijke Duitse schnitzel maken we ons zo dadelijk op voor onze 1 e nacht op deze reis.

Morgen om 7.00 uur ontbijten en de bedoeling is om dan om 7.30 weer in de auto te zitten richting Hongarije. Er moeten morgen zo’n 900 kilometers worden gereden en we verwachten rond 19.00 uur in Miscolc aan te komen bij Istvan en Eniko. De weersverwachting voor morgen, 8 graden met een waterig zonnetje.

We doen het ervoor.

Tot morgen,

Ron en Bas.