Start > Roemenië reis > Roemenië reis 2019 > Zondag 20 januari 2019

8e dag.

Vandaag bezoeken meer op het programma. Vanaf 9.00 uur start de dienst die wij zullen meemaken. In het 1e uur word er vooral gezongen, zoals u al eerder heeft gezien en gehoord, hard en zonder muzikale begeleiding. Daarna volgen er schriftlezingen, gebeden, die knielend worden gedaan, en een aantal woordverkondigingen. Ron en ik mochten ook aan deze dienst meewerken, iets wat zij voor gasten vanzelfsprekend vinden. Ron heeft verteld wat we hier komen doen, onze broeders en zusters ontmoeten, waarom we hier zijn, omdat we hulp willen bieden, maar wij zijn hier vooral om met elkaar de woorden uit de bijbel te lezen en met elkaar te bidden.

Ik heb het gehad over Marcus’ 12, vers 28 – 34. De 2 geboden die het belangrijkste zijn in ons leven en die gaan over de liefde. Ik hen kort aangehaald wat Virgil heeft betekent met zijn liefde voor de allerarmste en hoe mijn moeder de liefde op ons heeft overgebracht waardoor wij ook op onze beurt de liefde kunnen doorgeven.

Zonder liefde is er niets!

Na de dienst ontving ieder gezin een zal me t kleding die voor ieder gezin apart was samengesteld. Ook was er voor ieder gezin een boodschappenpakket en voor de kinderen de schoenendozen. Bij de deur stond diaken Ron, niet om te collecteren maar om stroopwafels uit delen.

Goeie actie Ron!

Nadat de dienst was beëindigd en nog iets te hebben gegeten was het tijd om te vertrekken. Met een hartelijke groet, en hopelijk tot volgend jaar, namen we afscheid van Br. Luti en zijn vrouw.

De reis naar Suecava duurde bijna 4 uur. Na thuiskomst het een en ander opgeruimd en toen nog de deur uit voor een laatste bezoek aan een familie. Ik ken deze familie al jaren en het is altijd fijn om hier even langs te gaan. De vader en moeder waren nog in de kerk dus we werden ontvangen door de overige familieleden. Het werd een fantastische ontmoeting met veel zang, ze kunnen allemaal geweldig zingen en veel gelach. Rond 21.00 uur kwamen de ouders binnen en toen werd het nog gezelliger. Ze bleven zingen maar uiteindelijk moesten we vertrekken want de volgende morgen zouden wij om 4 uur vertrekken om later die dag op tijd in Melk in Oostenrijk te zijn.

De dochters hebben het plan opgevat om Nederland, en met namen ons dorp te bezoeken. Ik heb gezegd dat ze van harte welkom zijn.

Laat, veel te laat waren we terug in het huis van Carmen. Ondertussen was het 23.30 geworden. Morgen om 3.30 loop de wekker af, als dat maar goed gaat………

Hartelijke groet,

Ron en Bas.