Start > Roemenië reis > Roemenië reis 2019 > Dinsdag 15 januari 2019

3e dag.

Vanmorgen, na een beetje onrustige nacht, nog even fijn met elkaar aan het ontbijt met elkaar van alles bespreken. Na het ontbijt en voor we vertrokken sprak Ds. Istvan een mooi gebed uit. Met dit gebed konden wij op pad, met in onze harten onze vrienden uit Miscolc, u als gemeente en onze families en alle vrienden en bekenden. Na het inpakken van onze spullen afscheid van elkaar genomen en gingen we weer op reis.

De 1e dag 650 kilometer gereden, de 2e dag 950 kilometer gereden en vandaag stond er 700 kilometer op ons te wachten. Om een ieder nogmaals gerust te stellen, onderweg geen sneeuw op onze wegen. Op zondag veel regen, op maandag een heerlijk zonnetje, en vandaag ook weer goed weer. De 700 kilometer van vandaag duren vele malen langer als op onze wegen. In Roemenië zijn er, op een aantal kleine stukken na, geen snelwegen.

Via allerlei wegen, via bergpassen en de kleine stukken snelweg, reden we rond 18.30 uur Codlea binnen. Na de enthousiaste begroeting van Gera hebben we eerst de bus, de overging heerlijk rijd, op de binnenplaats gezet.

De warme maaltijd stond al zachtjes op het vuur, en dat smaakte heerlijk na zo’n dag. Marius, Gera haar man, schoof ook aan en zo waren we snel weer op de hoogte van het wel en wee bij Gera en Marius en hun kinderen.

Toch ook een kleine teleurstelling. Br. Scurtu is ziek, hierdoor kan hij morgen niet mee met ons. Jammer omdat het altijd leuk is om elkaar na een jaar weer te ontmoeten.

Maar Gera had al een alternatief geregeld. We gaan met Sorin naar Bod. We zijn daar nog nooit geweest maar Sorin werkt veel met Gera en ook hier is hulp hard nodig.

De boodschappenpakketten staan klaar, deze zien er werkelijk geweldig uit. We zullen morgen opsommen wat er in deze pakketten zit, welke door u door uw giften konden worden aangekocht.

Vanuit een koud Codlea, -8, een hartelijke groet,

Ron en Bas.