Start > Roemenië reis > Roemenie reis 2018 > Dag 9: dinsdag 27 februari 2018

-Roemenië reis 27-02-2018 Dag 9

- Laatste etappe en aankomst-

Ook deze laatste ochtend van de reis was het bar koud. Om 07:30 uur laden we onze spullen in de wagen en vertrokken we huiswaarts, een afstand van bijna 1100km in het vooruitzicht.

We verlieten het klooster via de tunnel en ook deze tunnel leidde ons naar het licht van de uitgang.

De rijksweg ligt op een paar kilometer bij het klooster vandaan, we reden daardoor al snel dik boven de 100km per uur.

Met nog een laatste blik vanaf de rijksweg op het klooster die gehuld was in de ochtendnevel, reden we naar het westen, naar de Lagenlanden.

Gedurende het ochtendgloren begon de zon uitbundig te schijnen en liep de temperatuur op tot zeker min 5 graden. Na een stop en tanken, passeerden we om 09:30 uur de grens met Duitsland. Ja, en dan is het nog een heel eind door het Duitse landschap rijden voordat je eindelijk het lang verwachte boord ziet van Nederland.

Prompt 19:00 uur stopten we de wagen voor onze deur, veilig en gezond weer thuis. Onze geliefden stonden al op de uitkijk, ja en dan spatten de vonken er bij het weerzien vanaf.

Met z’n vieren gedineerd en de highlights over en weer verteld.

Onder de indruk van alle gebeurtenissen kwam er een einde aan deze reis. De gereden 5170km en nog een kleine 600km met anderen gereden, zijn niet voor niets geweest. Iedereen bedankt……

*** Op naar de Roemenie reis 2019 ***