Start > Roemenië reis > Roemenië reis 2015 > Het begint weer te kriebelen

Het begint weer te kriebelen

Als de vakanties achter de rug zijn, en de RRRRRRRRRRRRRR is weer in de maand, dat begint het Roemenië gevoel weer op te spelen. Het hele jaar is er contact met de contactpersonen die we de laatste jaren bezochten, de familie Hanuseac in Suecava, en Gera en Marius, en kleine Sebastiaan, in Codlea. Meestal gaat het dan over hoe de situatie is met de gezinnen de we bezochten, en hoe de situatie is in Roemenië zelf. Zo nu en dan komen er ook verzoekjes met de vraag of we daar alvast rekening mee kunnen houden. Bij ons vertrek vorig jaar in Suecava is er al gevraagd om aandacht te geven aan een dorp vlakbij de grens met Moldavië, zo’n 3 uur rijden van Suecava. De situatie in dat dorp schijnt echt heel slecht te zijn, de meeste mensen hebben niet eens bestek om mee te eten, als ze al eten hebben! Uiteraard willen we graag rekening houden met deze vraag en we proberen nu meer informatie te krijgen over de situatie aldaar. Van uit Codlea krijgen we iedere 2 weken een nieuwsbrief. Hierop staat hoe het leven aldaar is, wat de problemen zijn, en hoe we daar misschien mee kunnen ondersteunen. Eén van de vragen was om eens te kijken of dat we geen schoolpakketten konden regelen?

Toeval of niet, het Waterschip in Pernis heeft ieder jaar een goed doel waar de kinderen voor sparen, en dit jaar is het buitenland aan de beurt en heeft de ouderraad besloten te gaan sparen voor schoolpakketten voor de kinderen in Roemenië! Een geweldig initiatief, en zodoende stond ondergetekende op 10 oktober in één van de ruimtes van het Waterschip om de kinderen door middel van film en foto’s enthousiast te maken voor dit mooie project! U kunt zich dat misschien niet voorstellen maar als je in Roemenië naar school gaat word er van je verwacht dat je een vracht aan schoolspullen meeneemt. En wie dat niet bij zich heeft, en ook hier spelen de slechte financiën van de ouders weer door, wordt behoorlijk zwart gemaakt! Dus dat er nu voor schoolpakketten wordt gespaard werd met gejuich ontvangen!

De bedoeling is om op maandag 12 januari te vertrekken en om op maandag 19 januari weer terug te keren. Ook dit jaar rijden we door Hongarije alwaar we weer mogen overnachten bij Ds. Thuróczy en zijn vrouw Enik?. In de week hiervoor is er dan weer de inmiddels bekende inzameling van kleding en/of schoenen. (datums worden later bekend gemaakt) De co-chauffeur is nog niet bekend maar hier wordt druk overleg over gevoerd. Op de site is nu al een gedeelte ingeruimd voor deze reis, zodat u alles van het begin tot het einde goed kan volgen.

We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Hartelijke groet, Bas Koert.