Start > Roemenië reis > Roemenië reis 2010 > Dinsdag 19 januari 2010

Negende en laatste verslag van de reis naar Roemenië

Het mobieltje van de dominee meldde zich inderdaad weer heel dwingend, maar we hadden allen nu heerlijk geslapen. Wat wil je na de 'palinka' en de wijn! Nadat we een kopje thee hadden gedronken en de kannen met koffie, heet water en thee weer waren gevuld namen we afscheid van Ds. Istvan Thuroczy en zijn vrouw en zaten om 5.30 uur in auto om tijdig de rondweg om Boedapest te verlaten en snel op de autobaan te kunnen komen, op weg naar huis.

We vetrokken zo vanwege de 1600 km die we vandaag moesten rijden.
In Oostenrijk, bij Wenen waren we zowaar een klein stukje verkeerd gereden, richting Graz i.p.v. richting Salzburg. Zou de ds. oud worden dat hij zich hier vergiste of is hij zo zelden van de vaste route afgeweken dat hij nu in verwarring was geraakt ? Hoe ook, we reden weer naar het zuiden richting Slovenië, ook daar is wellicht nog een hoop werk te doen, maar dat bewaren we maar tot een volgende reis. Tenslotte worden we toch ook weer thuis verwacht.

Na bij Salzburg Oostenrijk te hebben verlaten zijn we via München naar het vliegveld van Stuttgart gereden waar we Elisabeth hebben afgezet. Na wat vriendelijke bedankjes over en weer ging ieder zijns weegs.

Onze weg liep nu via Karlsruhe naar de Rechtsreinische A61 die ons via Koblenz naar Venlo bracht. De wegen waren goed berijdbaar, in de ochtend hadden we wat kleine mistbanken maar later op de dag scheen ook de zon volop (weg die bleke die op de heenreis zo vaak zagen...) en met het zicht  op de mooie Duitse bergen die nog een beetje bedekt waren met sneeuw was het prachtig rijden. Het thuisfront is op de hoogte van onze aankomsttijd en weten zodoende dat we de geplande tijd van 18.30 uur niet zullen halen.
De verwachte aankomsttijd, we lijken de spoorwegen wel, is rond de klok van 22.00 uur.

Al met al kunnen we terug kijken op een mooie maar bovenal waardevolle reis.
We hebben veel gezinnen bezocht en hebben dezen, met de giften en kleding die u ons heeft meegegeven, toch weer een lichtpuntje kunnen laten zien.
Veel waardevoller is het dat zij op hun beurt ook voor ons bidden.
Zij getuigden ervan dat hun lot en het onze in de handen van God ligt. En dat hebben we op deze reis ook weer mogen ervaren. Hartelijk dank aan allen,  de grotere sponsors en de kleinere voor hun betrokkenheid, dank voor alle meeleven, voor alle gebeden voor de mensen daar en voor ons en bovenal dank aan de Here God die het mogelijk maakte broeders en zusters op te zoeken, door hen te worden bemoedigd en ook hen te hebben bemoedigd. Zo'n 27 gezinnen zijn bezocht, maar wellicht een veelvoud daarvan ontvangen de komende dagen nog voedselpakketten of geld dat we voor hen hebben achtergelaten bij de fam. Hanuseac. De immer actieve Virgil zal ze zeker de komende weken allemaal bezoeken.

Ieder die deze verslagen gelezen heeft is uitgenodigd om komende zondag om 9.30 in de hervormde kerk van Pernis de dienst bij te wonen en mee te vieren, waarin we in de dienst op de reis en het verblijf terugblikken.

Een hartelijke groet van diaken Bas Koert en dominee Kees Lavooij. De datum voor de film zal later bekend worden gemaakt.