Start > Jongeren > Zondagsschool

Zondagsschool

Elke zondagmorgen gaan de kinderen van de basisschool tijdens de morgendienst naar de zondagsschool. We gaan dan voor dat de preek begint naar onze eigen ruimte. Daar worden de verhalen uit de bijbel in de taal van de kinderen verteld, en gaan we met elkaar iets leuks maken, een puzzel of iets moois knutselen.

Pas hebben de kinderen van de bovenbouw 'elfjes' gemaakt, dit zijn kleine gedichtjes van elf woorden. Je kunt ze lezen op de 'elfjes' pagina.

Op de fotopagina van de zondagsschool zijn een heleboel leuke foto's te zien van verschillende activiteiten. Kijk maar snel.

Deze pagina is ook te bereiken via http://www.zondagsschoolpernis.nl.


Foto's kinderkerstfeest

Op tweede kerstdag vierden we het kinderkerstfeest. De kinderen van de peutergroep zongen 'Kling-klokje-klingelingeling'. De kinderen van de andere groepen voerden de kerstmusical 'Het lege boek' op. Bekijk hier de foto's.


Adventproject: Geloven is...

De kinderen zijn op de zondagsschool bezig met het project "Geloven is...". Want wat is dat nou precies, geloven? Tijdens de adventzondagen horen we elke keer een verhaal uit de Bijbel van één van de personen die een rol speelt in de aanloop naar het Kerstfeest. 

We zien dat God een plan heeft met deze wereld, met ons! We mogen weten dat de Here Jezus is gekomen en leven in de verwachting dat hij terugkomt. Daar worden we nog eens extra bij stilgezet in de adventtijd.

Samen met de kinderen maken we een grote puzzel in de kerk, tijdens het Kerstfeest zal de puzzel klaar zijn, dan hebben we iets gezien van wat geloven is. 

            Geloven is...

                        ...zeker weten dat God de waarheid spreekt.
                                   ...vast vertrouwen op Gods goedheid.
                                               ...samen praten en zingen over Gods liefde.
                                                           ...het ongelofelijke goede nieuws aannemen.
                                                                       ...Jezus als Gods geschenk ontvangen. 

Ook de peuters zijn bezig met een eigen adventproject. Een grote kleurplaat is in stukken geknipt en elke week kleuren zij een stukje en plakken dat dan op. Met Kerst is het weer een prachtig geheel geworden.


Een kijkje bij de peuters

We beginnen weer met het kerstboekje en daarbij hoort het adventsproject.

Dit jaar hebben we gekozen voor een kleurplaat op A3 formaat en deze is in stukken geknipt. Iedere week mogen de peuters een stukje kleurplaat kleuren en opplakken en zo ontstaat de hele puzzel.

Daarnaast hebben de peuters een verwerking gemaakt die ze mee naar huis mogen nemen. Het is een ster van karton met daarop 4 kaarsjes zodat pappa en mamma iedere zondag 1 kaarsje erbij mogen aansteken en als alle 4 de kaarsjes branden is het kerstfeest. 

Nog wat leuke uitspraken van de peuters:

  • Leiding vraagt: wat heeft de Here God allemaal gemaakt.
    Antwoord kind: nou gewoon de glijbaan.
  • Na de uitleg van het adventsproject maakt een van de peuters de opmerking:
    Ja maar dat mag je helemaal niet stuk knippen hoor dat is niet lief van jouw.


Pinksterproject: Door de kracht van Gods Geest...

Tijdens het project hebben vooruitgekeken naar het Pinksterfeest toe. We hebben de verhalen gehoord van Daniël. Elke zondag zagen we dan ook één van de werken van de Heilige Geest.

Op de Pinksterproject-pagina kun je hier meer over lezen, elke zondag komt er ook een extra pagina met het nieuwe thema.


Koninklijk Kinder Theater

In de afgelopen voorjaarsvakantie hebben we 2 hele leuke ochtenden, samen met de mensen van de baptistengemeente, gehad in "de Heuvel". Lees verder.


Jezus, Zoon van David

Dit jaar ging het advent project van de zondagsschool over de koningklijke familie waarin de Here Jezus wordt geboren. Op de vier adventszondagen zullen we naar de verhalen gaan luisteren over de aardse voorvaders van de Here Jezus. Het gaat over koning David en over de zonen van David: de koningen Salomo, Joas en Hizkia. Lees verder.

Middag in de dierentuin

Tijdens het Startweekend zijn de jongste kinderen naar de dierentuin geweest. Hoe dat was kun je hier lezen.

Lees verder...